Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Metsästys Ria koikkerin kanssa

Metsässä liikkuminen, luonnon seuraaminen, riistan ruokinta ja metsästys kuuluvat harrastuksiimme, joten Ria on pennusta asti saanut olla mukana metsässä ja sen riistavietti on ollut selvää ihan pikkupennusta lähtien. Pentuna "isoveli" Dubsin, mäyräkoiran kanssa liikkuminen on tehnyt Riasta monipuolisen metsänkävijän, jonka monipuolisuutta vasta kartoitamme:)

Rian tarkka kuulo ja näkö tekevät siitä tarkkaavaisen metsästäjän, mutta salaman-nopea reakointi liikkeeseen tekee linnustamisen sen kanssa haasteelliseksi. Se työskentelee pääasiallisesti maavainulla, jollei ole saanut riistasta näköhavaintoa. Haukku-ääni on vielä vaimeaa ja kantaa huonosti metsässä. Olemme kokeilleet Riaa karkoittavana koirana kauris/peurametsällä.

Metsästys ei ole meille mikään tiukkapipoinen juttu, vaan edetään pikkuhiljaa tunnustellen.

fasaanimetsällä jokinotkossa

jokin haju kiinnostaa

tällä kertaa se oli rusakko

orava puussa

kaikki kolot, ladon alustat on tutkittava (myöhemmin sieltä löytyi supi)


metsäpäivän paras hetki: ruokailu nuotiolla

Ria näädän jahtauksessa puupinosta video

-------------------------------------------------------------------

Vuonna 2017

Perheemme metsästäjä menehty peurametsällä lokakuussa 2014. Rian metsästykset, lintunoudot loppuivat samalla. Rialla on mahdollisuus juosta metsästysaikana tutkapannalla ja karkoittaa riistaa liikkeelle. Se erkanee minusta 300 - 400 metrin päähän, joskus kauemmaksi mielenkiintoisten hajujen perään. Se on opetettu tulemaan luokse pillillä ja se toimii hyvin, voin luottaa sen luoksetuloon. Ilman tutkaa sitä olisi mahdoton seurata, koska Ria ei hauku riistan perään. Se on kiinnostunut metsäkanalinnuista, fasaaneista ja jäniksistä, mutta peuroista ja kauriista haluan sen pysyvön erossa, koska se juoksuttaisi niitä vauhdilla liian kauas (eikä se säkäkorkeudella 36 cm ole edes sallittua) Kettuun tai supiin en ole sen kanssa törmännyt.

Ria jäljestää mielellään verijälkeä ja on kiinnostunut kaadosta. Sen pennuista Velmu ja Xema jäljestävät myös. Rialle on kehittynyt parin viime vuoden aikana paukkuarkuus ilotulitteille, onneksi Velmu ja Xema pärjäävät hienosti laukauksen sietotestissä:)

 Rian hakukuvio punaisella realiaikaseuranta, Dubsi liilalla tekstiviestiseuranta, minä vihreällä 17-2-2017. Aika lähietäisyydellä, jaloissa pysyivät:)

 

©2020 Kuusipeuran kennel - suntuubi.com